dilluns, 16 de maig del 2011

Magnífic resultat de la 1a Fira d'intercanvi!

Ens ho hem passat d'allò més bé amb una activitat senzilla que hem construït entre tots i en poca estona. En el nostre primer mercat hem pogut intercanviar els nostres tresors i, fins i tot, els nostres "pongos": allò que a casa no valorem i que per un altre és un objecte valuós. A l'aire, flotava un l'ambient de reis i de mercat infantil. Ara, molts nens i nenes tenen una complicitat: comparteixen joguines o algunes peces de roba que han passat de l'un a l'altre. Però una de les coses més importants que ha passat avui és que l'activitat ha estat desenvolupada pels nens i unes quantes mares, comptant amb la complicitat dels altres nens que han assistit: entre tots. Tots hem aprés una mica més a participar i a negociar respectuosament. Els protagonistes han estat ells.

COST DE L'ACTIVITAT: 0 EUROS. Valoració: Sostenible
TEMPS INVERTIT: Sis nens i nenes van estar allà durant 3 hores, fent mentre jugaven a fer +12 hores per part de les mares (4 hores cadascuna el dia de l'activitat) + l'aportació de cada nen i nena. Cal afegir el temps invertit en reunir-nos, parlar, reflexionar, valorar i posar-nos d'acord. Vam aprofitar trobades informals a l'escola Valoració: eficaç, formatiu i beneficiós personalment. .


La Mar i en Ricard negociant l'intercanvi: una cosa per una altra. El pot per posar alls de l'Ian se l'ha endut en Ricard. La Paula, exposant els seus objectes d'intercanvi: ara té unes sandàlies que necessitava i un pingüí de pelutx.
Quina taula tan sorprenent, plena de joguines i roba que tenen assegurada una vida més llarga.
L'Alex li demanava consell a la mare per  canviar el seu pelutx. Al final, s'ha endut una samarreta.
 - Veus? A canvi de la teva joguina, pots endur-te una altra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada