diumenge, 5 de febrer del 2012

Finalització projecte reutilizació roba i joguines

Deixem de recollir roba i joguines al centre de forma estable. 

D'aquest temps queda, per continuar, la iniciativa del mercat d'intercanvi, els sillons de l'entrada... i tots els cotxes infantils, cadiretes i roba infantil que gaudeixen a casa moltes de les famílies. Dos centres d'acció social han rebut dos remolcs plens de roba i joguines. L'escola ha aprofitat les joguines i llibres infantils que heu anat aportant i que han estat considerats d'interès.

També les monitores del menjador han aprofitat joguines i roba per fer servei durant el temps de menjador escolar. Per la seva banda, les mares implicades han augmentat el seu vincle i el seu sentit de pertinença al centre. Qualsevol iniciativa genera riquesa, una riquesa intangible, capital social, molt necessari sempre i especialment en aquesta època de crisi econòmica i de crisi d'estils de vida. El sistema que havíem "comprat" ens apropava al consum i ens allunyava de les persones. És necessari fer esfoços per facilitar que les persones que no són directament família puguin tirar endavant projectes comuns. Si és amb una finalitat social, molt millor.  

Per canvis a les condicions personals i de treball de les mares que ho portaven i per la complexitat de la gestió de la roba de segona mà vam estimar que era més convenient deixar de recollir-la. La recollida de joguines i llibres es pot reactivar si hi ha noves famílies que estiguin disposades a tirar-ho endavant.

Es recolliran, de forma puntual, aquelles coses que el centre pugui necessitar.

Microprojectes com aquest, tenen l'interès de que mentre funcionen donen servei al centre i a les famílies i són sostinguts per l'activitat de persones que es fan càrrec mentre tenen certa disponibilitat. La durada dels microprojectes és variable i no demana una continuïtat a llarg termini en cas de que les condicions personals canviïn. Tant el centre com les famílies es beneficien de totes i cadascuna de les accions que es puguin posar en marxa.

El més important de qualsevol iniciativa és que facilita la connexió i el vincle de les persones implicades, permet tenir presència al centre -el lloc on els nostres fills i filles passen part de les seves vides- i genera riquesa social als centes. Una persona que comença a participar, que posa un peu a l'interior de l'escola acostuma a no deixar de participar, d'una forma o d'una altra.

Si teniu interès en dedicar algun temps a activar la recollida de llibres i joguines, tant pel centre com per les entitats que puguin fer ús, escriviu una entrada al blog o remeteu un correu: feu la vostra proposta.

Si aquesta no és la teva idea, però tens una altra interessant, tira-ho endavant!

Tanquem la recollida de roba amb un GRACIES a la direcció de l'escola per crear la oportunitat de que puguin nèixer iniciatives a proposta de les famílies, més enllà del que és estrictament necessari pel funcionament de l'escola. S'acostuma a dir que no valorem el que tenim fins que no perdem. Tenim un equip directiu que vol tenir oberta l'escola a les famílies i que l'obre. Unes famílies que participen de forma ampla i meravellosament desbordant. Valorem aquestes portes obertes, que no estan obertes a molts centres educatius i entrem encara més a la nostra escola.

Les vostres iniciatives seran benvingudes.

Quina és la teva proposta de millora?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada