diumenge, 27 de maig del 2012

La crisi econòmica ha arribat a les escoles


I cal gestionar els recursos amb molta intel·ligència! 

  
L'escola ha de respondre a moltes necessitats, vol donar una educació rica i de qualitat, que respongui a les necessitats de tots i cadascun dels nens i nenes, però té recursos limitats. Com administrar millor els cada vegada més minsos recursos que tenim? Com millorar dia a dia l’educació dels nens i nenes amb recursos que disminueixen ràpidament?

Famílies i mestres del centre tenim un objectiu comú: una educació de la màxima qualitat pels nens i nenes de l’escola La Falguera

Per garantir una educació de qualitat hem de generar recursos ja que, ara per ara, estan fallant les aportacions públiques. És per això que cal apropar encara més la cooperació entre les famílies i l’escola. Si unim els recursos que cadascú pot aportar (temps, coses que ja no necessitem a casa, recursos que poden aportar les empreses on treballeu, etc...) amb el que té l’escola (mestres, espai, organització) el resultat pot ser espectacular. Investigacions fetes als Estats Units, estimen que la participació d'una família al centre escolar té un valor de 1000$. Imagineu a 20 famílies participant al centre? El valor de la seva participació seria estimada en 20.000$. I si són 100: llavors tenim una aportació addicional de 100.000$. Realment, el nostre centre gaudeix de les aportacions valuosísimes de les persones que formen part de les AMPA, de les Comissions Mixtes i de totes les participacions a les activitats obertes al centre. Però hi ha una aportació incalculable: la millora del benestar personal i del rendiment acadèmic de les famílies implicades. Qui no s'impliqui directament al centre, però sí ho faci a casa que estigui tranquil: aquí radica la clau fonamental. Però el centre també ens necessita allà: per crear el clima, l'ambient, l'acollida, l'atenció encara més personalitzada i el més important, els vincles entre persones que donen les relacions tu a tu.

Darrere de la cooperació família-escola hi ha valors educatius fonamentals que beneficien als nens i nenes. Una família implicada a casa i que participa al centre augmenta el rendiment acadèmic dels seus fills en un 30%, millora la seva intel·ligència emocional i influeix directament en la millora del clima escolar. Sigui des de casa, sigui directament amb el centre, família i escola es necessiten. Els nostres fills ens necessiten units: per una educació rica i amb sentit.

Durant el curs 2012-2013, com sempre, l’escola estarà oberta a les famílies. Demaneu més informació sobre les diverses formes de cooperar o bé exposeu les vostres idees a l’equip directiu o bé a l’AMPA.

Com pots ajudar a l'escola? Exposa les teves propostes i idees: el centre està obert per tots nosaltres. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada