dijous, 14 d’abril del 2011

Creació del blog del projecte per facilitar la comunicació i l'intercanvi



Benvolgudes famílies,

Ja tenim a la vostra disposició el blog del Projecte Solidari i Sostenible de l'escola La Falguera.

   L'objectiu fonamental és cooperar en la construcció d'una comunitat millor. És temps de sumar, no de restar. Plegats podem arribar més lluny que si anem sols. Ens orienten valors com la responsabilitat, el respecte, la cooperació, el diàleg i la convivència.

  Vivim temps de canvis i de crisi econòmica, social, de valors,... Un dels recursos fonamentals que ens protegeixen contra les agressions del medi social i econòmic són les relacions amb les altres persones i augmentar la nostra possibilitat d'acció i de control de les nostres vides. És imprescindible desenvolupar més xarxes i lligams entre persones, que ens corresponsabilitzem de les altres persones com les altres es corresponsabilitzen de nosaltres i les nostres necessitats al llarg de les nostres vides (criança, cura dels fills, suport emocional, educació integral dels nostres fills i filles, veïnatges, escoltes entre persones, prestacions socials i públiques, ajudes i prèstecs de tot tipus,...).


     És temps de revisar les nostres formes de consum i els valors que ens mouen, ja que el planeta es troba al límit d'explotació: l'estem esgotant, juntament amb les fonts d'energia. Però el més greu és que un petit percentatge de persones del planeta consumim desaforadament a costa de la gana i les carències de les altres. Hem de superar el model de reciclatge per passar al model de descens del consum. Per això, animem a consumir de forma més racional i a donar més valor als productes que consumim: estem per la reutilització i per la recuperació del valor de les coses que fem servir, allò que costa tant produïr i comprar.

   És fonamental plantejar-nos els valors que volem ensenyar als nostres fills i filles i, a més, practicar-los. Ells aprenen el que fem, no el que diem. I nosaltres ens mostrem tal com som no pel que diem, si no pel que fem. Per passar del món de les idees al món de les accions aquesta és una eina més. Les nostres bones intencions són evidents, però aquest grup es planteja
  • Què fem davant dels canvis que ens envolten i les noves necessitats que es generen a una societat en crisi?
  • Quina repercussió té una vida enfocada al consum? Quines conseqüències té en les altres persones del planeta? I en el planeta de forma global? I en els recursos que pot generar la terra?
  • Com responem a la disminució dels recursos que té l'escola?
  • És aquest el model de vida (mediatitzat pel consum) que volem pel futur dels nostres petits i petites?
  • Com construïr un món millor? Com treballar pel bé comú?
  • Què podem fer per contrubuïr a cronstruir xarxes socials que ens donin a tots millor qualitat de vida i ens proporcionin benestar?

      No hi ha millor medicina que la SOLIDARITAT, que els lligams que es creen entre persones. Un alt nivell de benestar, depen de factors físics, però en major grau de factors emocionals i socials. Les relacions i les xarxes socials, algú amb qui parlar,  plorar o queixar-nos, persones amb les que dialogar, jugar i gaudir són protectors de la nostra salut. Les relacions més íntimes són insuficients per atendre la nostra complexitat i necessitats i no sempre aquestes estan ben nodrides. Hem de procurar per  nosaltres i per les altres persones amples xarxes socials de contacte, diàleg, cooperació i ajuda mútua. Les xarxes riques, fortes i variades són garantia de salut personal i comunitària. El patiment i el dolor apareixen a la vida de tothom tard o d'hora: cal la corresponsabilitat. El benestar és un dret que hem de procupar per a tothom i per a nosaltres mateixos. Per això volem crear bones excuses per tal d'augmentar la interacció de la comunitat educativa de La Falguera i de Vilanova del Vallès.

   En aquest bloc podreu trobar informació genèrica: sobre les idees que orienten el projecte; actualització de necessitats a cobrir; llistat de les necessitats que té l'escola, per tal de cooperar en la mida de les nostres possibilitats a gestionar millor els cada vegada més limitats recursos que es destinen a educació i també tindreu informació actualitzada de les accions que portem a terme i de les fites que anem assolint.
 
Poseu-vos en contacte amb nosaltres! Aprofitem l'avinentesa per parlar una estona, per construir escola, per aprendre plegats i per cercar plegats solucions als problemes quotidians. I, si no, porta al centre tot allò que no necessitis i li donarem una digna segona vida.

Salutacions!

Roser, Gemma, Paula i Ana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada